Šťavnatá pizza recept – roztopí chuťové bunky

Šťavnatá pizza recept – roztopí chuťové bunky
Pizzerie Zaujímavosti

Šťavnatá pizza recept – pizza je bezpochyby jedným z najobľúbenejších jedál na svete. A prečo by nemala byť? Tá kombinácia vychyteného cesta, slaných prísad a nespočetných možností variácií robí z pizzy neprekonateľnú chuťovú lahôdku. Ale čo keď vám poviem o recepte, ktorý z pizza zážitku urobí ešte šťavnatejší zážitok? Teraz sa pozrieme na recept na šťavnatú pizzu, ktorá vám rozpustí chuťové bunky.

Suroviny pre šťavnatú pizzu:

Pre cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 balenie suchého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 325 ml teplej vody
  • 2 lyžice olivového oleja

Pre paradajkovú omáčku:

  • 1 plechovka paradajkových kúskov
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie a sušený oregano na dochutenie

Pre plnenie:

  • 200 g čedarového syra, nastrúhaného
  • 200 g mozzarelly, nastrúhanej
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 paradajka, nakrájaná na kolieska
  • 100 g húb (napríklad šampiňónov), nakrájaných na plátky
  • 100 g olív (zelených alebo čiernych), nasekaných na kolieska
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Postup pre prípravu pizzy:

  1. Príprava cesta:

    • V miske zmiešajte múku, suché droždie, cukor a soľ.
    • Postupne prilievajte teplú vodu a olej a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
    • Cesto vyberte z misky, premiesite ho na pomúčenom povrchu a vytvorte guľu. Vložte ho naspäť do misky, prikryte utierkou a nechajte kysnúť 1-2 hodiny, kým sa zdvojnásobí objem.
  2. Príprava paradajkovej omáčky:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte nasekaný cesnak dozlatista.
    • Pridajte paradajky z plechovky, oregano, soľ a čierne korenie. Pomaly varíme asi 20 minút, kým omáčka nezhustne.
  3. Pripravenie pizzy:

    • Predhrejte rúru na 220 °C a pripravte si plech na pečenie pizzy.
    • Vyvaľkajte cesto na veľkosť plechu na pečenie a premiestnite ho na plech.
    • Rozotrite paradajkovú omáčku na cesto, aby bolo pokryté.
    • Posypte polovicu nastrúhaného cedarového syra a mozzarelly.
    • Rozložte cibuľu, papriky, paradajky, huby a olivy na pizzu.
    • Posypte zvyškom syra na vrchu.
    • Pečte pizzu v rúre asi 15-20 minút, kým cesto zozadu nie je zlatohnedé a syr je rozpustený a bublinkatý.
    • Po vybratí z rúry nechajte pizzu odpočinúť niekoľko minút a potom ozdobte čerstvou bazalkou.

Šťavnatá pizza recept – táto receptúra na šťavnatú pizzu vás prekvapí nielen svojou chutnou chuťou, ale aj nádherným vzhľadom. Je plná farieb, textúr a vôní, ktoré spolu vytvárajú skutočný gastronomický zážitok. Je tiež veľmi prispôsobiteľná, takže môžete pridávať a vymieňať prísady podľa vašich preferencií. Nakoniec, pizza je jedlom, ktoré spája ľudí z rôznych kútov sveta, takže sa pustite do prípravy a potešte nimi svojich blízkych či priateľov na spoločnom obede. Dajte si pozor, že táto šťavnatá pizza môže stať novým favoritom vo vašej kuchyni!